Essay de meerwaarde van voedsel

Essay de meerwaarde van voedsel

Masterclass Sociale innovatie en transformatie
Erasmus academie met de Transition Academy van DRIFT
2 Juni 2017

De Masterclass Sociale innovatie en transformatie heb ik afgerond met mijn essay ‘de meerwaarde van voedsel’. Dit gaat over de nieuwe business modellen in de voedseltransitie en meervoudige waarde creatie (sociaal, ecologisch en economisch) van nieuwe initiatieven.

De masterclass was gericht op de grenzen die vervagen tussen consumenten en producenten, burgers en sociale ambtenaren en activisten en ondernemers. Overheden, bedrijven en andere organisaties zoeken manieren om op een goede en effectieve manier om te gaan met deze ontwikkelingen en transformaties. Tegelijkertijd dienen zij ze duurzaam te verbinden met grote maatschappelijke vraagstukken zoals de welvaartsstaat die onder druk staat, klimaatverandering en duurzaamheidsambities. Onderzoekers en professionals gingen in op dit soort processen van sociale innovatie, en op de daarbij horende dilemma’s en worstelingen. Daarnaast gaf het in praktische casus handvatten om er op een constructieve en duurzame manier op te reageren.

Een zeer inspirerende en leerzame masterclass met fantastische colleges van o.a. Jan Rotmans, Derk Loorbach en Flor Avelino van DRIFT, Jan Jonker (Nijmegen School of Management, Radboud Universiteit Nijmegen) en Pepik Henneman ( Meneer de Leeuw).  

Download Essay
Download Bijlage